Kempische Wijnen&

Gins

 

Webshop  online

Walterus Linde Barrique 2018 (rode wijn)

€ 16,50Prijs

EMS Divinity gin

€ 34,95Prijs
 

Alles begon in 2010 met aanvang van een reeks cursussen die we voltooiden op vlak van wijnbouw, wijn maken en sterke dranken. Enige tijd later werd er een eerste testveld van druivelaars aangelegd...al vlug zou blijken dat het een uit de hand gelopen gezamenlijke hobby werd. In 2013 werd een tweede wijngaard aangeplant. We blijven ernaar streven om te evolueren op verscheidene vlakken.

Door de band met ons mooi stukje 'Antwerpse Kempen' en onze woonplaats 'Poederlee' lieten we ons onderdompelen in geschiedenis van eigen streek... Zo verwijst de naam van het domein naar in geschiedenis vermeldt als de eerste heer van Poederlee gedateerd in 1209...de heer Walterus de Puderla.Van zijn kasteelmotte 'Den Oudenhof' waar restanten van werden terug gevonden, werd als inspiratie gebruikt voor het wijnetiket om een versie van 'De Motte' uit te werken.

De wijngaard is omringd door een natuurlijk gecreëerd microklimaat van heggen en bomen. Naast het verzorgen  met bladvoeding, kunnen de druivelaars ook kracht putten uit de bodem. De druivenrassen werden zorgvuldig gekozen rekening houdende met de grond en eigenheden aan de streek  en worden met succes geteeld op het terroir.Zowel rode als witte druivensoorten werden aangeplant, de keuze viel op volgende druiven:

Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Cortis, Sauvignon Blanc, Solaris.

Het verzorgen en verwerken van de druiven gebeurt manueel met de grootste zorg. Zo kiezen we er voor om kwaliteit te laten primeren op kwantiteit. Bladvoeding met aloë vera is 1 van de voorbeelden om de druivelaars op een mooie manier te versterken. We trachten zo biologisch mogelijk te werken en samen te werken met de natuur. De ambachtelijke vinificatie zelf gebeurt ten huize 'Walterus' in hiervoor aangepaste en gekeurde ruimte. Een deel van de wijnen krijgt rijping in op maat gemaakte Franse eiken vaten met specifieke toasting vervaardigd in de Cognacstreek.

In 2018 werd voor het eerst een rode wijn 'Walterus Linde' van het oogstjaar  2017 als primeur gepresenteerd aan het publiek. In 2019 konden we van het oogstjaar 2018 met trots een uitbreiding van ons gamma voorstellen met een witte wijn 'Walterus Lenthe' en rosé wijn'Walterus Arden'. De namen Linde en Lenthe zijn de namen van onze dochters. Weldra zal het gamma opnieuw uitbreiden met rode wijnen van oogstjaar 2018. Waaronder 'Linde Barrique'met 12 maanden rijping op eiken vat daarnaast 'Walterus Hirundo' waarvan de naam een verwijzing is naar de vele zwaluwen die hun thuis vonden bij ons aan huis. Tevens werd er een rode wijn op wilde gisting gemaakt...welke nog een tijd zal rusten alvorens op de markt te komen...een verrassende, ware parel. Samen willen we onze Kempische wijnen aanbieden als een kwalitatief streekproduct.

Van passie voor wijn tot passie voor wijnbouw.

bron: gva-fotograaf Bert De Deken

EMS Gins

Naast een passie voor wijn maken werd er al een stap in de richting gezet van de stokerij door eerder een reeks likeuren te produceren. Het distillatieproces van de alcohol die we gebruikten om fruit,... op te leggen, prikkelde onze geest voor een nieuwe uitdaging. Zo begon het idee van stokerij EMS te rijzen.

Alvorens de oprichting van het nieuwe kind 'stokerij EMS' van domein Walterus, werd er een opleiding gedaan om het proces beter te kunnen doorgronden  en zoveel mogelijk extra kennis bij te vergaren.

Vanwaar komt nu de naam EMS... het is een afleiding van de eerste letter van onze beiden familienamen Moonen - Milis, de dubbele M in een cirkel werd al eerder gebruikt als symbool op al onze dranken. Het staat garant voor samengebundelde kracht door complementaire kennis.

 Voor onze distillaten hadden we een duidelijke visie om te kiezen voor fruit uit eigen streek. De dranken zijn puur - ongekoeld&ongefilterd, geen kleurstoffen - geen smaakstoffen en dubbel gedistilleerd geassembleerd om meer smaakbehoud te creëren.

Onze eerste gin werd geboren en gedoopt met de naam 'DIVINITY', een Kempische gin van kweeperen, hop en een verscheidenheid aan specerijen. De gins kreeg wat later gezelschap van 'ORENDA' gin en 'TRINITY' gin.

 

Nieuwsbrief

Ben je graag op de hoogte...

Van onze evenementen, laatste nieuwtjes,...

Schrijf je dan meteen in!

 

CONTACT

wijngaard - wijnmakerij             Domein Walterus          stokerij

                                                               De Kempen - België

aanvraag voor groepsrondleidingen, degustatie,... via aanvraagformulier of mail naar onderstaand adres.

info@domeinwalterus.be

Tel: +32 (0)495 166 231

Adres maatschappelijke zetel:

Zielestraat 29

2275 Poederlee

Btw BE 0718 721 203

 

Evenementen, kerstmarkten, festivals,beurzen...

Helaas ten gevolge van de corona crisis, zal er een wijziging zijn in onze agenda events. Enkele kunnen we al met zekerheid melden dat deze niet doorgaan.

-Drink Amsterdam is afgelast!

 

24 november: Kerstbeurs Vorselaar 11-17u

  1 december: Streekproductenmarkt Kalmthout 10-14u

  7 december: Kerstmarkt Ramsel 12-20u

  8 december: Kerstmarkt Herentals 14-19u

13 december: Kerstmarkt Noorderwijk 18-22u

14 december: Kerstmarkt Olen 16-23u

15 december: Kerstbeurs Zandhoven 10-18u

   Binnenkort extra data festivals, beurzen.

   Exacte locaties volgen binnenkort! 

 

 

1/14

Krantenartikels

© 2023 by NORTHPOLE. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
0