top of page

Daiquiri

Ontwerp zonder titel (8).jpg
Ontwerp zonder titel (9).jpg

 Ingrediënten:

- 4 limoenpartjes

- 2cl rietsuikersiroop

- 8-12 blaadjes munt

- 6 cl EMS Wild Baron rum

- bruiswater

- munttak

Rol de limoen stevig met de hand zodat de sappen en aroma beter vrij komt. Neem de muntbladeren tussen je handen en geef een stevige klap zodat er een weldadig muntaroma kan vrijkomen. Doe de partjes limoen, suikerrietsiroop, munt, rum in een shaker. Gebruik een muddler om er zeker van te zijn dat er voldoende aroma zal vrijkomen. Voeg nog crushed ijs in een cocktail shaker en schud deze stevig. Giet in een cocktailglas top af met bruiswater, roer deze even door en garneer met een munttak.

 Ingrediënten:

- 6cl EMS Wild Baron rum

- 3cl limoensap

-1.5cl suikersiroop

- ijs

Voeg de ingrediënten samen in een shaker. Het ijs dient om te koelen dit gaat niet mee in de cocktail. Schud deze stevig en giet deze met een strainer in een stijlvol glas. Een variatie op de daiquiri is een frozen daiquiri dan voeg je nog crushed ijs toe aan de shaker en schudden maar en zo in het glas schenken. Wil je het glas extra feestelijk maken. Dip het eerst met de rand in citroensap en daarna in suiker. Garneer met een schijfje limoen.

Mojito

 
Santo Libre

 

Cuba Libre

Ontwerp zonder titel (10).jpg
Ontwerp zonder titel (11).jpg

 Ingrediënten:

- 4.5cl EMS Wild Baron witte rum

- sap halve limoen

- 9cl cola

- ijs

- slice limoen

Voeg de rum, limoensap en cola bij elkaar en roer met een cocktail lepel alles door tot alles mooi heeft kunnen blenden. Voor ijs toe, werk nog af met een slice limoen en klaar! 

 Ingrediënten:

- 4.5cl EMS Wild Baron witte rum

-sap halve limoen

- 9cl sprite

- ijs

- slice limoen

Voeg de rum, limoensap en sprite bij elkaar en roer met een cocktail lepel alles door tot alles mooi heeft kunnen blenden. Voor ijs toe, werk nog af met een slice limoen en klaar! 

bottom of page